Yamasee

GDPR
X
Yamasee.eu använder sig inte av
några uppgifter som går att spåra
tillbaka till användaren efter att
denne har lämnat sidorna.
YAMASEE & WAWE's

Wawe´s

kattungar, katt uppfödare, katt uppfödning

Wawe´s föder upp Manx, Cymric & Europé

Walter var medinnehavare av Yamasee mellan 1988-1998. Wawe´s registrerades i Hallandskatten (då en Independent förening) den 18 februari 1999. 1 januari 2010 överfördes stamnamnet till WCF när Hallandskatten blev medlem där.

Redan 1988 påbörjade vi arbetet att få Cymric godkänd som ras inom FIFe. Första steget var att kontakta CFA. Deras standard blev en av utgångspunkterna i arbetet. Sedan hade vi ett antal avelsrådsärenden i SVERAK för att starta det långsiktiga arbetet. Planen fick en oväntad skjuts framåt omkring 1990 när det åter började födas långhåriga ungar i de Svenska och Norska kullarna. De var viktiga att använda i avel och utökade rasens avelsbas.

Snart insåg vi att det blev lättare att arbeta inom två förbund. Cymric var redan en godkänd ras inom Independent så Walter övergick till Hallandskatten.

På den tiden kunde man få utställarlicens i SVERAK och det skaffade vi och kunde visa upp Cymric på fler utställningar för att skapa intresse för att få rasen.

Hjärtligt tack till alla de FIFe domare, uppfödare och alla andra som var och en på sitt sätt bidrog till att rasen godkändes med stor majoritet på FIFes årsmöte i Malmö i maj 2005. Sedan dess har några av dessa Manxvänner lämnat oss eller FIFe

Från 1 januari 2006 är Cymric godkänd syskonras till Manx även inom FIFe. Cymric firade 2016 10-års jubileum som godkänd ras.

Med syskonras menas att man kan para fritt mellan raserna Manx eller Cymric. Ungarna får då stamtavla som Manx eller Cymric beroende på pälsens längd.