Yamasee

GDPR
X
Yamasee.eu använder sig inte av
några uppgifter som går att spåra
tillbaka till användaren efter att
denne har lämnat sidorna.
YAMASEE & WAWE's

Yamasee

Om Yamasee kattuppfödning, kattungar, katt uppfödare, katt uppfödning

Mitt stamnamn registrerades i FIFe

Mitt stamnamn registrerades i FIFe den 25:e februari 1982.
I april 2009 blev min son Tiger delägare av Yamasee :)

Hösten 1976 började jag studera Religionsvetenskap/Teologi, Historia och Ekonomisk-Historia vid Lunds och senare Göteborgs Universitet med avsikt att bli gymnasielärare.

Namnet Yamasee kommer från ett av de Nordamerikanska ursprungsfolken som levde i sydöstra USA som antogs vara utdöda. De existerade inom sin språkgrupp och är i nutid en aktiv folkgrupp. Yamasee har bidragit till USAs tidiga historia bland annat genom att ha deltagit i de olika krigen då landet bildades. Det är ett av de ursprungsfolk där det tidigt fanns färgade medlemmar. Det kan bero på att svarta slavar som rymt anslöt sig till dem och kanske också på tidiga folkvandringar.

Våren 1979 blev jag medlem i Sydkatten. Under åren i Göteborg blev det Västsvenska Kattklubben och efter återkomsten till Skåne lockades jag så småningom till Skånes Kattklubb.

Tanken på en uppfödning

Madikken

Tanken på en uppfödning började med den korthåriga blåsköldpadd huskatten Maja som föddes i september 1978 hos en vän i Göteborg. Litet busfrös namn byttes snabbt till Madikken :)

Pappa Pluto var blå/vit och Mamma Mitzie svartsköldpadd. Madikken var den första katten jag ställde ut. Det var på ädelkatten i Göteborg hösten 1980. Kisse blev inte novisgodkänd som Europe. Tur var det eftersom det visade sig att kullsystern Sissel var långhårig och att mormors mor var en Perser. Madikken har helt klart varit anledningen till de färger jag föder upp.

Madikken blev istället min kompis som var med överallt. När den gula bagen samt sele och koppel kom fram visste hon att vi skulle ut och resa eller iväg på något annat spännande. Hon bevisade för mig att en katt precis som en hund kan lära sig en massa trix :) Vi hade mycket roligt den ynka tid vi fick tillsammans. Midsommarafton 1981 smet hon ur sommarstugan i ett obevakat ögonblick. Den natten bländades hon av en bil och fördes omedelbart till regnbågslandet. Att förlora den första katten var lika svårt som att inse att den allra första stora kärleken runnit ut i sanden...

Fortsättningen kommer att kunna läsas i "Sagan om Yamasee".